Det finns en tjej

Det finns en tjej i vår klass som heter Hanna. Hanna är från Tyskland, och vi tycker att det låter superspännande. Men det är svårt för oss, Hanna kan inte svenska så bra, och vi är helt värdelösa på tyska, tråkigt nog.



Mamman med bebisen mötte en tysk tomte på vägen hem. Eller, hon är inte säker på att det var en tysk tomte, men han sa att han kunde tyska. Han berättade att man kunde säga saker som.

"Wie geht es heute, Hanna?" om man vill fråga hur Hanna mår idag. Man kan också säga sånt som "Möchte Du mit uns zu spielen?", vilket är en fråga om hon vill leka med oss. Eller varför inte fråga vilken frukt Hanna har med sig ? " Was ist deine Frucht heute?", eller varför inte, "Komm und setz dich neben mich" om du vill att Hanna ska sitta brevid dig. Det kanske finns nån förälder där ute som är en fena på tyska ? Varför inte lära oss några bra fraser som vi kan lära oss ?

Berfin är också från ett annat land, hon bor ibland i Turkiet. Det låter så himla spännande. Kramfors låter ganska tråkigt mellan varven.  Idag pratade vi om julmat - kanske Hanna och Berfin nån dag kan berätta vad man äter till julen i Tyskland, eller i Turkiet ? Firar man jul i alla länder i världen verkligen ? Kan nog vara värt att ta reda på, tycker jag.

Over and out.



Kanske deras mammor eller pappor kan berätta ?


Kommentarer
Postat av: ingela gradin

Kicki du är ju bara för bra! Superskoj blogg trots att jag inte hat nåt eget barn i klassen. (kanske grannens barn oxå räknas?) Forsätt med det här Kicki !!!!!! En med grannbarn.:)

2009-11-26 @ 07:42:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback