Snart är det jul

I skolan betyder det att man tränar på luciasånger för det kommande luciatåget. Det gör vi på Hajen också. Vi har både lucia, tärnor, tomtar, pepparkaksgubbar och en stjärngosse. Vi tycker att det där med Stalledräng verkar konstigt, vad är det ? Ingen av oss förstår, vadå "vattna fålar", eller vi "tackomnusågärna". Vadå ? Vi förstår Internet, men vadå "allt för den ljusa stjärna" - vem är Staffan egentligen och varför har han ett sånt konstigt språk ?

Vi barn tycker man kan sjunga att "Staffan är en tallegren" istället. Ja, det tycker vi, faktiskt.

Men tränar, det gör vi gladeligen. Alla verserna och sångerna. Tipp, tapp, tipp, tapp, tippetippetipp, tapp...




Varje onsdag har vi musik med Hanna som är jätteduktig på att sjunga, spela piano och gitarr och en massa andra kuliga sånger.

Den här onsdagen tränade vi åter igen julsånger med Hanna. Hon tog fram sin dator - och alla speltokiga killar och tjejer tänkte  - YES ! Vi ska få spela dataspel. Men icke - Hanna spelade in oss när vi sjöng- i slutet av året har hon lovat att vi ska få en skiva med de sånger vi gillar mest som vi sjungit in själva.



Vilken tur att Sonia hjälper oss med texterna. Vi förstår förresten heller inte skillnaden på "djup-blå" och "ljusblå" stilla nätter. Obegripligt.



James och Jossan sjöng som glada fåglar. James är jätteduktig på Staffan-sången, alldeles själv.



Vi tackomnusågärna få frukt !!!!!!!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback